Zdravlje

Aktini ugalj je prirodni čistač

Praksa čiščenja organizma upotrebom aktivnog uglja nije otkriće modernog vremena, već je jos davno bila poznata na drevnom Istoku. Aktivni ugalj je veoma moćan 100% alkalni prirodni čistač. Njegov negativan jonski naboj ima sposobnost da privlači pozitivno jonske cestice (otrove), vezuje ih za sebe u svoju veliku mrežu finih pora, a zatim ih zajedno sa svojim česticama izbacuje iz tijela putem crijeca

Aktivni ugalj je zato maestralna supstanca koja pomaže u liječenju mnogih bolesti crijeva, uključujući naravno i debelo crevo. Naročito je od velike koristi kod otklanjanja nadutosti, gasova i eliminisanja neugodnih mirisa iz organa za varenje. On ne samo da je odlično sredsvo za pročišćavanje organa za varenje, vec moze otkloniti i mnoge druge zeludčane probleme. Ovaj crni prah nepogresivo hvata toksične materije, zarobljava ih u svoju poroznu strukturu i bukvalno ih iznosi napolje kroz debelo crijevo. Upotrebljava se takođe za ublažavanje bolova u stomaku i suzbijanje proliva infektivnog karaktera.

Sasvim je logična stvar da se onda koristi i u određenim slučajevima predoziranja (kada su u pitanju lijekovi, opojna sredstva i bilo kakav vid slučajnog trovanja).

Pored toga, aktivni ugalj je odlično i bezopasno sredstvo za izbjeljivanje zuba. Koristi se jednostavno, isto kao i soda bikarbona, s tom razlikom sto ova metoda čak ni pretjeranom upotrebom nece uzrokovati ostecenja zubne gledji, niti desni. Pranje zuba aktivnim ugljem uporedo eliminise i loš zadah.