kozmetika u frizideru
Ljepota

5 kozmetičkih proizvoda koje treba držati u frižideru

Zamolite bilo kojeg urednika ljepote da otkrije sadržaj njihovog frižidera i velika je vjerojatnost da će vam reći da se između špinata i zobenog mlijeka nalazi jedna ili dvije kreme za oko očiju.

Zašto? Pa, formule za melem uglavnom se tope na oko 37 stepeni (prirodna temperatura vašeg tijela). Dakle, kada se stave na izravnu sunčevu svjetlost, vjerojatno će vaš omiljeni balzam za lice brzo postati tečan, zbog čega će se voskovi i ulja u njemu razdvojiti.

Prosječna temperatura frižidera iznosi oko 1,6 stepeni, što je savršeno za održavanje netaknutih tekstura.

I nisu samo oni voljeni melemi za lice koji zaslužuju da ih poslužujete rashlađene. Osvježavajuće blagodati magle za lice pojačavaju se deseterostruko kada se hlade u frižideru, a vijek trajanja laka za nokte može se produžiti ako se drži podalje od vrućine.

Evo unutrašnje staze.

5 kozmetičkih proizvoda koje trebate držati u frižideru

Lak za nokte
Otvaranje laka za nokte da bi se utvrdilo da je njegov sadržaj ljepljiv uvijek je dosadno. Produžite život svoje omiljene hladovine čuvajući je u frižideru – hladniji vazduh će održati integritet rastvarača u njoj.

Balzami
Teksture balzama mogu se lako topiti ako se drže na vlažnoj polici kupaonice. Držite svoj u čvrstom obliku zabadajući ga u hladnjak – to će također pomoći da se sačuvaju svi prirodni sastojci iznutra.

Vaše formule bez konzervansa
Prirodni proizvodi za njegu kože mogu neprimjetno ući u način života s niskim toksinima, ali su i lukaviji u održavanju svježine. Bez dodavanja hemijskih konzervansa, organski se ekstrakti mogu pokvariti mnogo brže od njihovih umjetnih sestara.

Olovka za oči
Ako vrućina pretvara vaše zadimljeno oko u više nejasnih nereda, pokušajte deset minuta zaglaviti olovku u frižideru prije nego što je upotrijebite. Sa čvršćom tačkom imat ćete veću kontrolu kada je aplikacija u pitanju.

Krema za oči
S obzirom na to da vam vruće vrijeme otežava spavanje, vjerojatno ste primijetili da vam ujutro natekne podočnjak. (Ako tražite savjete kako zaspati na vrućini , i to smo pokrili.)

Ništa poput hladne kreme za oči koja smanjuje neželjene vrećice za oči u AM-u. Hladnija temperatura pomoći će vazokonstrikciji, koja ograničava protok tečnosti u područje ispod očiju, pomažući smiriti natečenost.